Polityka prywatności

WPROWADZENIE

Airport Taxi Wrocław (ATW) wie, że prywatność klientów, potencjalnych klientów i odwiedzających ich witrynę jest bardzo ważna. Dane osobowe klientów, potencjalnych klientów i odwiedzających stronę internetową są zatem obsługiwane i chronione z największą możliwą starannością i zgodnie z wymogami określonymi w ustawie z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 2018 poz. 1000).

Jakie dane osobowe przetwarza ATW?

W ramach świadczenia usług, sprzedaży produktów i usług lub umożliwienia kontaktu z ATW z innych powodów, ATW rejestruje takie dane, jak imię i nazwisko, adres e-mail i numer telefonu oraz dane rozliczeniowe podane w celu otrzymania faktury. ATW wykorzystuje dane osobowe do wysyłania potwierdzenia rezerwacji i wymiany danych osobowych z ewentualnymi podwykonawcami usług, aby zapewnić, że Airport Taxi Wrocław jest tak wydajny, jak to możliwe. ATW wykorzystuje Twoje dane do poproszenia Cię o dokonanie przeglądu swoich usług oraz do informowania klientów, potencjalnych klientów i odwiedzających witrynę ATW o swoich działaniach, produktach i usługach.

Usuwanie danych, cofnięcie zgód.

Jeśli nie chcesz otrzymywać żadnych informacji o działaniach, produktach i usługach ATW, możesz to zaznaczyć, wysyłając w tym celu wiadomość e-mail na następujący adres info@airporttaxiwroclaw.pl – Tym samym Twoje dane zostaną usunięte z naszej bazy danych.

Pishing e-mail

„Phishing” jest formą oszustwa internetowego, w którym poufne dane są wywoływane przez użytkowników nielegalnie. W niezamówionej wiadomości e-mail, która wydaje się być wysyłana przez ATW w związku z ich rezerwacją, użytkownicy proszeni są o wprowadzenie lub sprawdzenie danych bankowych, kart kredytowych i danych logowania. Dane te będą jednak zawierać fałszywą wersję lub fałszywą kopię naszej strony internetowej. Ponadto kliknięcie linków w takich wiadomościach e-mail może spowodować uszkodzenie komputera użytkownika. Wiadomości phishingowe można rozpoznać po:

  • Brak osobistego pozdrowienia;
  • Pilna prośba o natychmiastową odpowiedź;
  • Słaby język i pisownia;

Link do nieznanego adresu internetowego.

Pracownicy ATW nigdy nie będą prosić o podanie danych osobowych przez e-mail. Nigdy też nie będą wysyłać wiadomości z serwerów pocztowych, takich jak Gmail, Hotmail czy Yahoo. E-maile wysyłane przez ATW, dotyczące Twojej rezerwacji, zawsze będą zawierać Twój numer rezerwacji. Jeśli otrzymasz wiadomość phishingową, nie odpowiadaj na nią, nie klikaj żadnych linków w wiadomości i nie podawaj żadnych danych osobowych. Poinformuj nas, jeśli otrzymasz taką wiadomość phishingową.

Pliki cookies

Oferując swoje usługi, ATW korzysta z plików cookie / apletów. Są to kompaktowe informacje przechowywane na dysku twardym komputera. ATW używa zarówno tymczasowych plików cookie, jak i specjalnych plików cookie / apletów. Tymczasowe pliki cookie mają na celu ułatwienie korzystania z witryny ATW. Po zapisaniu specjalnych plików cookie / apletów na Twoim komputerze nasza strona internetowa może zidentyfikować Cię przy każdym powrocie na stronę ATW. Te informacje sprawiają, że strona jest wygodniejsza w użyciu. Nadal możesz korzystać z większości funkcji dostępnych na stronie ATW, jeśli wyłączyłeś korzystanie z plików cookie / apletów w swojej przeglądarce.

Bezpieczeństwo danych

ATW robi wszystko, co możliwe, aby zabezpieczyć Twoje dane osobowe przed niewłaściwym użyciem. Tylko upoważniony personel ma dostęp do Twoich danych.

Przekierowanie na inne strony internetowe

Niektóre strony na stronie ATW zawierają linki do stron internetowych innych firm. Ponieważ ATW nie ponosi odpowiedzialności za sposób, w jaki te firmy przetwarzają dane osobowe, zaleca się uważne zapoznanie się z polityką (lub oświadczeniami) tych innych stron internetowych w odniesieniu do sposobu przetwarzania i ochrony danych osobowych, ponieważ warunki oferowane przez te strony mogą nie być takie same jak te oferowane przez ATW.

Kontakt

W przypadku pytań, uwag lub skarg dotyczących ochrony danych osobowych przez ATW, wyślij e-mail na adres info@airporttaxiwroclaw.pl. Skontaktujemy się z Tobą jak najszybciej po otrzymaniu Twojego e-maila.

Zmiany

ATW zastrzega sobie prawo do zmiany swojej polityki prywatności od czasu do czasu. Z tego powodu regularnie sprawdzaj najnowszą wersję polityki prywatności ATW.

Close Menu
Call Now Button